Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
por 1/2 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza manna 1 łyżka
marchewka ugotowana 3 szt
ciasto francuskie 1 szt
sezam
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ryż 1/2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonedo dodajemy przyprawy sól,pieprzi czosnek granulowany.
Krok 1 - ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM foto
2
Do mięsa wbijamy jajkoi dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2 - ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM foto
3
Do mięsa dodajemy ryż,startą surową marchewkę i pokrojony por.
Masę wyrabiamy.
Krok 3 - ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM foto
4
Ugotowane marchewki tniemy na kawałki i wycinamy dekoratorem gwiazdki.
Krok 4 - ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM foto
5
Ciasto francuskie rozwijamy lekko wałkujemy.Na ciasto wykładamy masę,posypujemy posiekaną natką pietruszki,na jednym koncu układamy kawałki marchewek zwijamy a roladę.
Krok 5 - ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM foto
6
Roladę wkładamy do foremki najlepiej wyłozonej papierem do pieczenia.Górę rolady smarujemy lekkowodą posypujemy sezamem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 45 minut.
Razem z roladą mozna upiec buraki czerwone zawinięte w folię aluminiową.
Krok 6 - ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM foto
7
Upiczoną roladę kroimy układamy na talerzu i podajemy na kolację.
Krok 7 - ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM foto
8
Do rolady podałam surówkę z kapusty pekinskiej i gwiazdki wycięte z upieczonych buraków z cząstką mandarynki.

POLECAM !!!
Krok 8 - ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIESCIE FRANCUSKIM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 04.06.2016 13:52
Smakowity pomysł:)
Laila2786 04.04.2014 13:47
co za pyszności
berys18 28.12.2013 10:11
ciekawie sie prezentuje
gosia1988 04.12.2013 10:17
smakowicie wygląda
kate.500 16.09.2013 08:17
pyszne miesko
bietka 21.08.2013 13:45
ta rolada musi być pyszna :)
IwonaDD 08.08.2013 09:26
wygląda pięknie !!!!
IlonaAlbertos 09.07.2013 22:54
Wygląda wspaniale.
Ela15 30.06.2013 20:38
ciekawy przepis
Magdalena1110 23.05.2013 18:58
WYGLĄDA SMAKOWICIE
Róża1 16.05.2013 23:41
BARDZO FAJNY PRZEPIS:-)
Dorota37 24.04.2013 16:38
Pięknie podane :-)
Katarzyna156 10.04.2013 22:43
fajnie się prezentuje
EDYTKA 13.03.2013 13:56
cieszy oko taki widok:)
gusia1000 09.03.2013 20:59
Znakomitość.
Agnieszka_B 07.03.2013 21:47
Z ciastem francuskim łączyłam jedynie filet z kurczaka i polędwiczki wieprzowe. A tutaj propozycja z mięsem mielonym. Super :D
mysza75 07.03.2013 18:25
Jak pięknie podana. Gwiazdki marchewki są boskie :-)
pajbek 07.03.2013 11:26
Super, rolada wygląda pysznie :-)
IZABELA29 07.03.2013 11:04
świetnie wygląda i pewnie smakuje
gosia56 07.03.2013 10:44
Bardzo dziękuję za miłe komentarze a danie proste i szybko do zrobienia.
fotoviderek 07.03.2013 10:13
Przepyszne danie. Super :)
kala9287 06.03.2013 21:57
fajny przepis
owca441 06.03.2013 21:27
ciekawy sposób na mielone
Misada 06.03.2013 21:22
super pomysł
Krzysiek3 06.03.2013 21:18
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak