Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese z czerwonym pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 gram
kapary całe Smak 2 łyżeczki
oliwki zielone Smak 1 słoiczek
pomidory suszone Smak 1/2 słoiczka
sól
oliwa
mięso mielone wołowe 500 gram
pomidorki koktajlowe 100 gram
bazylia 2 pędy
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese z czerwonym pesto

PESTO:
do blendera wrzucamy następujące składniki:
- suszone pomidory,
- 10 zielonych oliwek,
- kapary,
- pędy bazylii,
dodajemy około łyżeczki oliwy oraz sól i pieprz do smaku.
Następnie miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy.

Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Mielone mięso wołowe smażymy na patelni z dodatkiem oliwy, soli i pieprzu.
Do ugotowanego makaronu wrzucamy przyrządzone pesto i mieszamy. Kładziemy na talerz. Następnie układamy mięso mielone, oliwki i pomidorki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 03.08.2013 23:26
super przepis:)
Bernadeta1 14.07.2013 13:07
super jedzonko
kasienka23 20.02.2013 21:00
pycha
Małgorzata106 20.02.2013 19:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak