Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiejska z kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/4 sztuka
por 1 sztuka
marchew 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiejska z kapusty

Kapustę szatkujemy, soli i odstawiamy na około 15 minut by zmiękła. Delikatnie odciskamy. Marchew ścieramy na grubej tarce, por drobno kroimy. Natkę pietruszki siekamy. Do surówki dodajemy śmietanę. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy i mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 10.02.2013 17:34
polecam
Aleksandra/Olcia 10.02.2013 16:51
mniam,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak