Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe paluchy z papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
papryka czerwona ok1/2 szt
papryka zielona ok1/2 szt
ser żółty 8-10 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe paluchy z papryką

Mięso umyć i pokroić w dość cienkie plastry. Lekko rozbić.
Natrzeć solą i pieprzem. Papryki oczyścić, umyć i pokroić na tyle słupków ile jest plastrów mięsa. Na każdy plaster mięsa położyć plaster sera i po słupku papryki.

Zawinąć w roladkę i panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 10.02.2013 18:33
Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak