Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
ser żółty 6-7 plastrów
papryka zielona 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
czosnek 2-3 ząbki
jajko 2 szt
mleko 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z farszem

Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Ser pociąć na paski. Czosnek obrać i zmiażdżyć z solą. Do mięsa wbić jajka. Dodać ok. 3 łyżki tartej bułki, czosnek, mleko, doprawić do smaku i wymieszać.

Na rozpłaszczone kawałki masy nakładać słupki papryki, paski sera i zwijać podłużne kotlety.

Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.11.2013 10:50
ale fajne Ci wyszły:-)
gosia56 16.02.2013 14:28
ale ładniutkie
dodi 16.02.2013 14:27
smaczne
Bogumiła
Bogumiła 16.02.2013 13:57
fajniutkie
Krzysztof15 16.02.2013 13:23
pyszne
halina17 16.02.2013 12:59
Dobre kotlety mielone.
Pyszota 16.02.2013 12:53
super
ewka1978 16.02.2013 12:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak