Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z pieczarkowo paprykowym sosem
Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w piórka a kiełbasę w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki i przesmażyć. Do smażenia dołączyć kiełbasę.
Dodać paprykę i posolić. Podlać wodą i dusić ok 10 min.
Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Chwilę razem wszystko dusić.
Naleśniki ciasno zwinąć w rulony i pokroić na 3-4 części.
Ustawić na talerzu i obłożyć przygotowanym sosem.
Naleśniki upiec wg wypróbowanego przepisu albo połączyć 1 szkl mleka, 1/2 szkl wody, 1 jajko i tyle mąki by powstało ciasto o gęstości kwaśnej śmietany. Posolić.
Smażyć naleśniki na natłuszczonej patelni.