Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki zapiekane

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki mrożone 700 g
masło 100 g
oliwa 50 ml
koper do smaku
papryka czerwona 1/2 średniej
Szczypiorek cienki 1 łyżka
czosnek 1-2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki zapiekane

Kroki postępowania

1
Krewetki zamrożone wrzucić na gotującą się wodę i po minucie odcedzić.
Krok 1 - Krewetki zapiekane foto
2
Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia.
Paprykę jak najdrobniej pokroić, posiekać szczypiorek i koperek - na patelni rozpuścić masło, dolać oliwę, doprawić wyciśniętym czosnkiem, solą morską i kolorowym pieprzem.
Chwilkę dusić, stale mieszając, aż lekko zmięknie papryka.
Nagrzać piekarnik do 200*C.
Krok 2 - Krewetki zapiekane foto
3
Krewetki ułożyć w blaszce i polać przygotowanym masłem.
Zapiekać 5-7 minut, w zależności od wielkości krewetek.
Krok 3 - Krewetki zapiekane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.01.2014 00:57
Krewetki uwielbiam od ponad 20 lat :) Syn zaczął je jeść w wieku 5-6 lat, kiedy to zasmakował w pizzy z frutti di mare :) Ale z mężem zajęło mi to znacznie więcej czasu, bo jakoś nie był to przez lata Jego smak ;) No, ale ostatecznie się udało :P
babajaga1969 02.02.2013 14:27
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak