Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 szt
cebula 2 szt
pomidor 1-2 szt
parówki 2-3 szt
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
olej
cukier
pieczarki 12-15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy bigos

Pieczarki opłukać, pokroić i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić dodać do pieczarek i razem przesmażyć. Pomidora pokroić dodać i razem dusić. Paprykę oczyścić i pokroić dodać do bigosu. Parówki obrać z osłonek, pokroić, dodać do potrawy. Parówki można zastąpić inną wędliną. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Razem dusić kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak