Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone na pieczarkowo

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
cebula 1 sztuk
jajko 2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
czosnek 1-2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mleko
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
pieczarki 10-12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone na pieczarkowo

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć dodać do mięsa z obraną i drobno pokrojoną cebulą. Pieczarki umyć jeśli trzeba obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Odparować z płynu na patelni. Przestudzić i dodać do mięsa. Czosnek rozetrzeć z solą i też dodać do mięsa chyba że smak czosnku komuś nie pasuje czosnek pomijamy. Wbić jajka i dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Odrywać kawałki mięsnej masy i formować kotlety.
Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 01.02.2013 11:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak