Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki mięsno-ziemniaczane.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 1 mały
mąka 15 g
ziemniaki 120 g
jajko 1
cebula czerwona 1 mała
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Placki mięsno-ziemniaczane.

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w drobną kostkę.
Krok 1 - Placki mięsno-ziemniaczane. foto
2
Ziemniaki (2 małe) i czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę o dużych oczkach. Wszystkie składniki razem wymieszać.
(15g mąki=1 łyżka)
Krok 2 - Placki mięsno-ziemniaczane. foto
3
Na odrobinie oliwy z oliwek usmażyć placki.
Krok 3 - Placki mięsno-ziemniaczane. foto
4
Takie placuszki są niskokaloryczne. Nie przytyje od nich nikt na diecie :)
Polecane również dla diabetyków. Placki z podanych składników wymieniają się na 3WW.

Smacznego :)
Krok 4 - Placki mięsno-ziemniaczane. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 04.02.2013 09:19
fajne
adelajda 02.02.2013 22:42
pomysłowe i smaczne danie !
Katarzyna/kate1980 02.02.2013 22:32
pomysłowe
Katarzyna/kate1980 02.02.2013 22:32
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak