Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki Ziemniaczane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2.5 szklanki
jajko 1
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa
ziemniaki ugotowane 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki Ziemniaczane

1.Ziemniaki przegnieść przez praskę,dodajemy mąkę,sól,pieprz,gałkę muszkatałową ( do smaku ),
2.Wyrabiamy ciasto.
3.z ugniecionego ciasta formujemy wałki,
4.Wałki tniemy na kawałki wielkości kopytek,z których lepimy kuleczki.
5.Na rozgrzany głęboki olej wrzucamy kulki i czekamy aż się ładnie przyrumienią.Gotowe wyjmujemy.

Można podawać je do: mięs,ryb itp.

SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 18.06.2013 09:55
ekstra ! !
meg1984 02.03.2013 22:17
z miłą chęcią bym takie zjadła:)
babi17 02.02.2013 21:06
pyszniutkie
gottrina 02.02.2013 20:20
świetne
Renataj 02.02.2013 19:59
Ciekawy pomysł - zarówno na kulki ziemniaczane jak również na smażenie kopytek na głębokim tłuszczu. Warto wypróbować.
Jolanta2 02.02.2013 19:57
W ten sam sposob mozna zrobic kopytka .Nie gotujac tylko smazyc na glebokim oleju .Sa pyszne .
Aleksandra/Olcia 02.02.2013 19:54
uwielbiam wszystko co ziemniaczane
Jolanta2 02.02.2013 19:32
Ja wrzucam od razu na gorący olej i nie przykrywam niczym :D
jolanta19 02.02.2013 19:17
dobry pomysł
Kasia35 02.02.2013 19:17
kiedyś takie robiłam, tylko że wrzucałam na olej prędzej ugotowane kulki - trochę mi pokrywka skakała na garnku :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak