Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony w porach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 200 g
por 1 szt
musztarda 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony w porach

Łososia umyć, podzielić na 2 części (nie oddzielać skóry) natrzeć przyprawami i musztardą i wstawić do lodówki na ok 1 godz. Pora przekroić wzdłuż na pół, tak by po rozdzieleniu liści powstały długie min.2-centymetrowe pasy. Sparzyć gorącą wodą, lub jeżeli jest bardzo twardy, chwilę podgotować. Łososia owinąć płatami pora, następnie owinąć folią aluminiową i piec ok 20-30 min w temp.180 st.C.Podawać z gotowanymi na parze warzywami i ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.03.2013 20:07
fajny przepis
Sandra9 30.01.2013 11:32
fajne i bardzo smakowite
Pomocnik 30.01.2013 11:08
o ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak