Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 op
jajko 2 szt
pomidory 2 szt
ogórek gruntowy 2 szt
rzodkiewki 1 pęczek
rukola 1 op
sałata lodowa 5 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Jajka gotujemy, obieramy ze skórki i kroimy na duże kawałki. Rucolę i sałatę lodową myjemy, delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Rwiemy na mniejsze kawałki sałatę lodową. Ogórki, pomidory i rzodkiewki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy pokrojone warzywa, dodajemy jajka i rozdrobnionego tuńczyka. Polać sałatkę oliwą z tuńczyka, wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 27.01.2013 23:05
Zdrowa sałatka
Ewa6274879 23.01.2013 23:35
bardzo "orzeźwiająca" :)
Monika58 18.01.2013 22:06
takiej jeszcze nie jadła, ale z chęcią spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak