Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna Zupa Ani

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1.5 litra
kapusta czerwona
rodzynki 10 dag
ziemniaki 0.5 kg
cebula 1
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
kminek Prymat 1 szczypta
sól
pieprz
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna Zupa Ani

Rodzynki zalewamy wrzątkiem i moczymy kilka minut. Kapustę myjemy i drobno siekamy, solimy i odstawiamy na ok pół godziny,żeby kapusta nam zmiękła. Po upływie 30 minut wkładamy kapustę do dużego rondla i zalewamy bulionem. gotujemy na niewielkim ogniu około 40 minut, uważając , by nie wyparowało zbyt dużo płynu. Ziemniaczki obieramy i kroimy w kostkę , a następnie dodajemy je do zupy. Doprawiamy zupe solą i pieprzem , a także dodajemy liść laurowy oraz kminek.Wrzucamy sparzone rodzynki , obieramy cebulę i kroimy. napatelni rozgrzać masło,, przesmażyć na nim cebulę i oprószyć mąką.przekładamy cebulę do zupy i dalej gotujemy.dodajemy jeszcze łyżkę cukru i podajemy z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak