Przepis i sposób przygotowania na: Zroślaczek
Kroki postępowania
Dodać go do mąki wymieszanej z ulubionymi przyprawami lub ziołami.
dodać wodę,olej i sól.
Zagnieść ciasto.
(najpierw dać 4 szklanki mąki i w razie potrzeby podsypywać dodatkowo)
Ciasto odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.
Przygotować farsz.
Ja dałam pomidor,ser żółty,kukurydzę i kiełbasę wędzoną.
Można użyć podsmażonych pieczarek,mięso mielone podsmażone lub gotowane np z rosołu itp...
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia(zlepieniem w dół)
Między bułeczkami robić niewielkie odstępy.
posypać startym serem.
Po tym czasie wstawić bułeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.
Podawać ciepłe,na blasze tak aby każdy mógł sam brać sobie bułeczkę.
Podawać z ketchupem lub dowolnym sosem np czosnkowy,chrzanowy w zależności czym nadziany jest zroślaczek.
SMACZNEGO