Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa pieczeń rzymska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 7 sztuka
jajko 1 sztuka
przyprawy prymat
grzyby leśne 1 obgotowane
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa pieczeń rzymska

Piersi dokładnie umyć i zmielić w maszynce na najgrubszych oczkach.
Dodać przyprawy; sól,papryka słodka Prymat,pieprz kolorowy z młynka Prymat, suszona natka pietruszki Prymat i surowe jajko.Dokładnie wymieszać.
Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć połowę masy.
Wzdłuż ułożyć obrane,ugotowane jajka.Na to resztę masy mięsnej.
dobrze "uklepać"całość.
Posypać słodką papryką i pieprzem na wierzchu.
Piec 60 minut w 180 stopniach.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 09.01.2013 17:23
super pomysł
cooleczka 02.01.2013 19:27
pieczeń rzymska to smak mojego dzieciństwa, moja mama ją robiła chociaż bez grzybów
babajaga1969 02.01.2013 17:50
dobra swojska wędlinka
IwonaKa 02.01.2013 17:07
ładnie wygląda,na pewno pyszna ta pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak