Do garnka włożyć upieczoną kaczkę,wlać wodę aby ją przykryła.Zagotować.Marchew,pietruszkę,cebulę obrać i umyć.Papryczki chilli umyć,przekroić na pół i usunąć ziarenka.Grzyby mun namoczyć,a następnie ugotować.Do wywaru z kaczką włożyć obraną wcześniej marchew z pietruszką i cebulę,jedną papryczkę chilli,gwiazdki anyżu i starty imbir.Wlać sos sojowy,doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 45 minut.Gotowy bulion przecedzić,a mięso obrać.Makaron ryżowy włożyć do miski lub garnka,zalać wrzącą wodą,przykryć i odstawić na trzy minuty.Odcedzić.Papryczkę chilli drobno pokroić.Ugotowane grzyby mun odcedzić,pokroić w paseczki.Do miseczek włożyć makaron,dodać pokrojone grzyby i obrane mięso.Zalać gorącym rosołem.Wierzch posypać szczypiorkiem i papryczką chilli.