Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w musztardzie i miodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 200 gram
miód 2 łyżki
woda 300 gram
musztarda 3 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w musztardzie i miodzie

Kroki postępowania

1
No i stało się... brukselka do mnie wróciła w nowej, smacznej jak nigdy wcześniej, odsłonie.
A więc, do roboty!
Zagotowuję wrzątek w garnku, dodaję pół kostki bulionowej i musztardę. Mieszam. Następnie dodaję brukselkę i gotuję 10 minut (do miękkości).
Krok 1 - Brukselka w musztardzie i miodzie foto
2
ugotowaną brukselkę kroję na pół i podsmażam na patelni.
Krok 2 - Brukselka w musztardzie i miodzie foto
3
Całość układam na talerzu i polewam miodem.
Niebo w gębie, po prostu miodzio!
Krok 3 - Brukselka w musztardzie i miodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 20.12.2012 20:20
zaskakująca
Rafał10 20.12.2012 09:44
hmmm bardzo ciekawy przepis, koniecznie wypróbuję :)
caffee_tea 19.12.2012 22:27
tez jeszcze nie jadłam brukselki
pajbek 19.12.2012 21:35
Ciekawy pomysł na brukselkę. Mi się podoba :-)
ilka_86 19.12.2012 20:48
nie jadłam jeszcze brukselki
miszelka 19.12.2012 20:16
Jak dla mnie bardzo oryginalne połączenie, ale jestem ciekawa jak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak