Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe babeczki z masą makową

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 160 gram
cukier 0,5 szklanka
jajko 2 sztuka
sok z pomarańczy 0,5 sztuka
skórka z pomarańczy 1 sztuka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczka
masło 125 gram
lukier 1 opakowanie
masa makowa
siekane migdały 2 łyżka
skórka kandyzowana pomarańczow 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe babeczki z masą makową

Masło zmiksować z cukrem, następnie z jajkami i sokiem z pomarańczy.
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać skórkę, zmiksować.

Do papilotek nakładać po łyżce ciasta, łyżeczce masy makowej i przykryć kolejną łyżką ciasta.

Piec w 190' ok. 20 minut (do suchego patyczka)

Ostudzone babeczki posypać cukrem pudrem lub polukrować i posypać migdałami i skórką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 19.07.2013 20:51
Smaczne, cudne :)
sara1 18.12.2012 08:48
ślicznie i apetycznie wyglądaja
artur7 18.12.2012 07:33
mniam
Wiesława1 18.12.2012 07:29
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak