Przepis i sposób przygotowania na: pierniczki alpejskie
do polewy:
Czekoladę roztopić z masłem dodać cukier puder, rozpuścić tak żeby była jednolita i klarowna. Od razu polewać pierniki
mąka pszenna | 200 g |
miód prawdziwy | 200 ml |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 2 łyżki |
migdały | 80 g |
orzechy laskowe | 20 g |
żurawina | 40 g |
rodzynki | 30 g |
gorzka czekolada | 5 kostek |
kakao gorzkie | 4 łyżki |
Cynamon mielony Prymat | 2 łyżki |
masło | 85 gram |
czekolada gorzka | 1 szt |
masło | 30 g |
cukier puder | 20 g |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: