Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3/4 szklanki
mąka 2 szklanki
cukier 4 łyzki
ananas 1 puszka
proszek do pieczenia 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki

Wymienione składniki łączymy ze sobą, ja miksuję. Na koniec dodaję opokrojonego drobną kostkę ananasa, wszytsko mieszam. dodaję obraną , pokrojoną w kosteczkę gruszkę, wszytsko mieszam
Na metalową łyżkę nabieramy ciasto i wylewamy na patelnie formując kszałt racucha.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obydwu stron.
Smażyć na niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.01.2013 00:26
super takie racuchy z ananasem
Magda24 09.12.2012 19:56
smaczne
Małgorzata106 09.12.2012 19:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak