Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z królika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości królicze 1 kg
marchewki 3
seler nać 3 sztuki
pietruszka zielona 3 sztuki
sól do smaku
seler 1/2
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
kardamon 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z królika

Kości królicze zalewam zimną wodą. Na małym ogniu zagotowuję. Solę do smaku i dodaję całe warzywa: marchewki oraz selera. Gotuję 45 minut po czym wrzucamy części zielone: natkę selera i pietruszki. Przyprawiam zielem angielskim, kardamonem, liście laurowym oraz pieprzem. Gotuję jeszcze 30 minut. Gotowy rosół odcedzam pozbywając się kości i warzyw. Tak przygotowany wywar jest świetną bazą do sosów jak i możemy go zjeść z makaronem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.09.2013 21:47
A to ciekawe :)
ewelinapac 04.02.2013 08:03
rewelacja
olkaaa 01.12.2012 18:57
jeszcze nie jadłam takiego
Fiffi 28.11.2012 23:06
nigdy nie jadłam rosolu z królika
Iwka 28.11.2012 22:44
pycha
MAR3STA 28.11.2012 21:41
smaczny rosołek
Sylwia56
Sylwia56 28.11.2012 21:20
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak