Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
cebula 2 sztuki
natka piertuszki posiekana 3 łyżki
czosnek ząbki 2 sztuki
boczek wędzony 150 gr
sól
pieprz
masło 3 łyżki
ser biały 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z białym serem

Kaszę ugotować na sypko,kiedy kasza nam się gotuje,kroimy w kosteczkę cebulę i smażymy na maśle na złoty kolor.Kaszę odcedzamy i od razu dodajemy do cebuli.Chyba że jest to kasza w woreczku to wyciągamy tylko z woreczka do razu do cebuli.Na osobnej patelni smażymy na skwarki boczek.Dodajemy do cebuli i kaszy.Następnie do wszystkiego dodajemy ser biały,natkę i przeciśnięty czosnek.Wszystko smażymy 10 minut często mieszając.Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.11.2012 09:20
Pyszności
ziutula
ziutula 28.11.2012 14:41
dobra taka kasza
Habibi 28.11.2012 13:48
medi - moja Babcia pochodziła z Tarnopola, gdzie jadało się grykę pod wieloma postaciami :) Ja także robię różne wynalazki - kotleciki i "klops" również :)
medi 28.11.2012 13:25
I ja lubię kaszę gryczaną,ja robię kotlety z kaszy i białego sera,obtaczam potem w jajku i bułce i smażę na maśle.Polecam są pyszne:)
Habibi 28.11.2012 12:07
To moje smaki - uwielbiam kaszę gryczaną i często robię ją w podobny sposób, tylko posypuję świeżym twarogiem i już go nie ogrzewam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak