Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z pęczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 1 szk
pieczarki 20 dag
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
rosół warzywny 1-1,5 l
oliwa 1 łyżka
sól
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z pęczakiem

Pęczak zalać dwoma szklankami wody i gotować ok. 20 min. Dodać odrobinę soli i łyżkę oliwy z oliwek. Marchewkę i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki podzielić na mniejsze kawałki. Dodać do rosołu, zagotować. Pęczak odcedzić, dodać do zupy. Razem zagotować. Doprawić do smaku tymiankiem i posypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.09.2013 07:49
bardzo smaczna
kuklik 06.06.2013 20:51
przepyszna zupka
Wafelek2601 12.02.2013 09:33
Lubię takie zupki
alaaa 06.01.2013 21:05
moja ulubiona,ładne zdjęcie
MAR3STA 02.12.2012 18:01
fajna zupka
ziutula
ziutula 02.12.2012 17:33
moje smaki
Marta1986 02.12.2012 16:35
pycha
mufinka79 02.12.2012 16:26
smaczna :)
adelajda 02.12.2012 16:23
zapowiada się super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak