Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka malinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 150 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka malinowa

Galaretkę można przygotować zarówno z malin jak i z innych owoców, np. z jeżyn.
1. Jedną łyżeczkę żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie.
2. Do małego garnka wsypać maliny, wlać 100 ml wody i dodać 30 g cukru. Całość podgrzać na parze przez około 3-5 minut.
3. Dodać żelatynę. Delikatnie wymieszać. Przelać do pucharków, kieliszków do szampana lub innych foremek. Schłodzić.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak