Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

w zasmażkowym sosie mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielone mieszane 30 dag
jajko 1 sztuka
smalec 1/4 kostki
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
woda 3/4 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: w zasmażkowym sosie mielone

- mielone wymieszać z jakiem,bułką wyciśniętą z wody,jarzynką,pieprzem
- na smalcu smażyć rumiane kotlety
- po usmażeniu do patelni na tłuszcz dać pokrojoną cebulę w kosteczkę i zeszklić
- wsypać mąkę i do złocistego koloru mieszać
- dolać wody mieszać - sos gotowy
- podałem z ziemniakami i kapustą kiszoną
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 17.01.2013 16:32
super!
Aneta41 13.01.2013 17:55
pycha
IwonaKa 07.01.2013 17:21
zjadłabym je w tej chwili ze smakiem
misia53 10.12.2012 13:22
taki obiadek lubię
pajbek 24.11.2012 22:10
Fajny sposób na mielone, prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak