Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy przekładaniec
Pozostałą mąkę, proszek do pieczenia i cukier drobny łączymy ze sobą. Dodajemy 3 jajka, miód i śmietanę 12%. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, wyścielamy 2 blachy, smarujemy olejem i wykładamy placki ciasta. Pieczemy około 30- 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy aromat pomarańczowy. Mieszamy.Masę dzielimy na 4 części.
Na jeden z dwóch półkruchych placków wykładamy 1/4 masy śmietanowej. Następnie smarujemy marmoladą, potem znowu masą z kremówki. Potem kładziemy biszkopt. Smarujemy masę, następnie marmoladę i masę z kremówki. Kładziemy drugi półkruchy placek.
Czekoladę gorzką rozpuszczamy. Smarujemy wierzch ciastka. Posypujmy wiórkami kokosowymi. Wkładamy do lodówki.
Smacznego!