Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z papryka czerwoną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 gram
mąka 100 gram
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z papryka czerwoną

Pierś z kurczaka z papryka czerwoną - SKŁADNIKI:

Pierś z kurczaka 400 gram
150 gram bułki tartej
100 gram mąki
łyżeczka czerwonej papryki mielonej
sól morska pół łyżeczki

sól czosnkowa pół łyżeczki
pieprz biały do smaku

Pierś z kurczaka z papryka czerwoną - PRZYGOTOWANIE:

Pierś 400 gram Kroje w plastry lekko tłukę . Na talerz wsypuje bułkę tarta i mąkę mieszam dodaje czerwona paprykę mielona sól pieprz i nadal mieszam. Rozbijam jajka i dodaje odrobinę soli czosnkowej roztrzepuję. Pierś maczam w jaku i bułce tartej z maka i smażę na patelni na rumiany kolo.r Podaje z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 16.11.2012 10:14
super się prezentują
katarzynka455 15.11.2012 19:32
smacznie wyglądają
SmakolykiJoanny 15.11.2012 18:13
Ja lubię dosyć pikantnie jeść .
medi 15.11.2012 18:07
fajne:)
Zdzisław 15.11.2012 17:49
moje smaki przypraw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak