Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z musem malinowym
Masa serowa:
1/2 kg półtłustego twarogu,
1/2kg serka mascarpone,
5 jajek,
2 opak. budyniu waniliowego,
1i1/2 szkl. cukru pudru,
80 ml śmietanki 30%,
2 łyżeczki olejku waniliowego.
Twaróg zmielić. Utrzeć z mascarpone, pudrem i olejkiem. Następnie dodawać po jednym jajku. Na koniec dodać śmietanę i sproszkowane budynie. Masę wylać na podpieczony spód.
Mus malinowy:
25dag malin,
łyżka cukru.
Maliny rozgnieść widelcem z cukrem. Przetrzeć przez sito. Nakładać łyżeczką porcje musu i wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec 15 min w temp. 180st, następnie 90 min w temp. 110st. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na 30min. Następnie uchylić drzwiczki piekarnika i po 15min wyjąć gotowy sernik.