Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszet z sokiem pomaranczowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 30 dkg
cebula 2 szt
marchewka ugotowana 2 szt
masło 20 dkg
pomarańcza duża 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 Marchewkę ugotować Sok z pomarań
bulion 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Paszet z sokiem pomaranczowym

Marchewkę ugotować Sok z pomarańczy wycisnąć. Watróbki obrać z błon umyć pokroic na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać 2 łyzki masła dodać pokrojoną cebulę chwilę doddusić, do cebuli dodajemy wątróbkę smażymy krótko 5-8 minut.Studzimy,Do zimnej już wątróbki dodajemy pokrojoną marchewkę,pieprz.gałkę muszkatołową,sok pomaranczowy. Całość miksujemy blenderem ,na koniec dodajemy miękkie masło jeszcze mieszamy.Masę przeładamy do miseczek albo do foremki .Gotowy pasztet chłodzimy w lodówce.Swietny dodatek do chleba .

POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.03.2014 15:39
ciekawy przepis
Motorek 05.11.2013 11:10
fajny przepis
erym 17.10.2013 09:12
przepiekny ten pasztet, tylko siadac i sie zajadac
gosia1988 14.08.2013 14:40
wyśmienity
fotoviderek 12.07.2013 14:41
Fajny pomysł :)
gusia1000 05.11.2012 19:40
Fajny pasztet.
gosia56 04.11.2012 18:06
dziękuję za miłe komentarze.
kasienka23 03.11.2012 18:06
ciekawy pomysł
parysek10 03.11.2012 18:05
jak pięknie podany
Aneta41 03.11.2012 16:58
wyglada bardzo apetycznie
gosia561 03.11.2012 16:56
dobre ciacho
eMMe 03.11.2012 16:22
ciekawy pomysł
adelajda 03.11.2012 16:16
takiego jeszcze nie robiłam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak