Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z ciepłymi lodami
Masa serowa: Galaretkę z żelatyną rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i porcjami dodawać ser na koniec dodać połowę słoiczka sosu malinowego lub 1/2 szklanki pogniecionych malin oraz zimną galaretkę . Teraz masę już bardzo ostrożnie wymieszać i odstawić do lodówki, aby prawie zastygła.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić na trzy krążki i przełożyć gęstą masą serową, wierzch i boki też posmarować, dodatkowo z masy wycisnąć dookoła ciasta wysokie różyczki. Resztkę malin rozsmarować na środku ciasta i ułożyć na niej galaretkowe kostki zrobione z dodatkowej galaretki rozpuszczonej w 1,5 szklanki wody i odstawionej do zastygnięcia. Wierz ciasta udekorować lodami i wiśniami, boki posypać wiórkami z czekolady.