Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA CAPPUCINO

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 SZT
cukier 4 łyżka
mąka 4 łyżka
kakao 2 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 2 szklanka
cukier puder 0,5 szklanka
masło 200 gram
żółtko jajek 4 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 2 łyżka
mąka ziemniaczana 2 łyżka
cappuccino 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA CAPPUCINO

BISZKOPT:4 białka ubić na pianę z 4 łyżkami cukru,dodając żółtka,4 łyżki mąki i proszek do pieczenia,wylać na szeroką,płaską blachę wyłożoną papierem i piec 25 minut w temp.175 stopni,gorące ciasto wyjąć i zwinąć.
KREM: podgrzać 1,5 szklanki mleka z cukrem pudrem i waniliowym,resztę mleka wymieszać z kawą,mąkami,żółtkami i ugotować budyń,ostudzić.
Zmiksować masło z budyniem i kremem posmarować roladę(część odłożyć by posmarować wierzch) zwinąć w rulon i włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 06.03.2014 17:31
ciekawe :)
Beata23 27.02.2014 15:35
zjadłoby się kawałek
jeta72 09.01.2014 12:56
super rolada :-)
Ola1young 03.11.2013 12:26
pyszne ciasto
kuklik 15.10.2013 12:08
pyszności takie słodkości
Kuchenka 13.06.2013 22:44
wymaga czasu ale jest przepyszne :D
m1monika 13.06.2013 12:41
pyszna rolada :-)
Grazyna0211 13.05.2013 14:39
zapowiada się smaczne ciasto
Betka 21.03.2013 23:11
mmm rewelacyjne;)
fotoviderek 17.03.2013 08:04
Pyszności do porannej kawy :)
Bernadeta1 07.02.2013 09:05
ale pyszności
natalia.doradca 14.01.2013 08:51
świetna
Ada-Gaba 19.12.2012 07:25
rewelacyjna
PIOTR11 02.12.2012 14:27
smaczna
RenataZ-et 05.11.2012 18:35
Moja ulubiona
misia53 03.11.2012 12:55
bardzo lubię taką roladkę , sama jednak nie odważyłam się zrobić
olkaaa 29.10.2012 19:47
bardzo smaczna
GOSIA18 25.10.2012 12:02
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak