Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 300 g
kiełbasa śląska 3 sztuki
cebula 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
ziemniaki 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie kilka ziaren
natka pietruszki
sól
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
kapusta 0,5 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do niej koncentrat pomidorowy.
Kapustę młodą i kiszoną posiekać, pieczarki pokroić, dolać wody, wrzucić ziele angielskie i liść laurowy i gotować na małym ogniu około godziny.
Dodać pokrojone w małą kostkę ziemniaki, gotować na kostce rosołowej przez 15 minut.
Do kapusty, pieczarek i ziemniaków dodać kiełbasę. Gotować jeszcze przez chwilę, doprawić i posypać świeżą natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilovebake 23.10.2012 17:24
pyszny
Poison1988 23.10.2012 13:58
Świetny przepis i wychodzi bardzo smaczny kapuśniak :) Super!
Agnieszka91 23.10.2012 13:27
moja ulubiona zupka
Ola1984 23.10.2012 13:22
Dawno nie jadłam
manaika 23.10.2012 11:38
pycha
pajbek 23.10.2012 10:44
Trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak