Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem jabłkowo- ananasowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
ananas 1 puszka
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: dżem jabłkowo- ananasowy

1 kg jabłek
1 puszka ananasa
2 szklanki cukru
Jabłka obrać, pokroić, rozgotować w garnku z cukrem i cynamonem. Dodać pokrojonego ananasa. Wszystko wymieszać. Gotować na małym ogniu. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoików a następnie ustawiać je dnem do góry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 23.01.2017 14:19
A ja z ananasem jeszcze nie robiłam, dzięki za podpowiedź.
Habibi 15.10.2012 20:37
Robiłam dżem z ananasem, jednak ze świeżym... Ten z puszki nie ma takiego smaku, bo jest wygotowany.
manaika 15.10.2012 19:50
takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak