Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt ze śliwkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 1 szkl
jajko 4 szt
mąka 4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 5 łyżek
śliwki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt ze śliwkami

Kroki postępowania

1
Margarynę roztopić i wystudzić.
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, śmietanę i wystudzoną margarynę. Jak juz będzie dobrze połączone połowę ciasta wylac na blachę.
Krok 1 - Biszkopt ze śliwkami foto
2
Śliwki umyć wypestkować i połówki położyć na ciasto.
Krok 2 - Biszkopt ze śliwkami foto
3
Przykryć drugą połową ciasta.
Krok 3 - Biszkopt ze śliwkami foto
4
Piec około 50 minut w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Biszkopt ze śliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.07.2013 17:22
Świetne ciacho :)
Poison1988 08.10.2012 10:56
Ale pychotka :) Niestety mi nie zawsze biszkopt wychodzi :(
Lemon 08.10.2012 10:12
pyszniutki
sara1 08.10.2012 08:25
smaczne jesienne ciacho
justys759 08.10.2012 08:05
pyszności
ziutula
ziutula 07.10.2012 23:18
fajne lekkie ciasto i do tego dla mnie kawka z kardamonem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak