Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
majonez 1 łyż.
musztarda 1 łyż.
chrzan 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z tuńczykiem

Jaja gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupek i drobno siekam albo ścieram na tarce na średnich oczkach. Tuńczyka osączam z oleju. Cebulkę obieram i drobno siekam. W misce umieszczam posiekane jajka, cebulkę i odsączonego tuńczyka. Dodaję majonez, musztardę, chrzan. Doprawiam do smaku sól i pieprz. Dokładnie całość mieszam. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak