Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dakos

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 szt.
pomidor 1 szt.
ser feta 50 g
oregano 1/2 łyżecz.
pieprz 1 szczypta
oliwa 1 łyż.
oliwki czarne Smak 1 łyż.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Dakos

Kroki postępowania

1
Pomidora myję i drobno kroję. Oliwki kroję w plasterki. Każdą połówkę suchej bułki zanurzam na chwilę w zimnej wodzie i od razu wyjmuję.
Krok 1 - Dakos foto
2
Następnie namoczoną bułkę skrapiam oliwą z oliwek, układam na niej drobno posiekanego pomidora.
Krok 2 - Dakos foto
3
Całość odkładam na kilka minut, aby bułka zmiękła. Po czym na wierzch kładę pokruszony ser feta. Kładę także kilka oliwek. Całość polewam oliwą z oliwek i posypuję oregano oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dekoruję przekąski gałązkami świeżego oregano. Od razu podaję.
Krok 3 - Dakos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 08.10.2012 10:12
świetne
Beata61 08.10.2012 08:19
brzmi pysznie :)
-Natka- 08.10.2012 07:35
super sie prezentują i na pewno też wyśmienicie smakują! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak