Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z malinową pianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 3 szklanki
margaryna 25 dkg
proszek do pieczenia 0.5 opakowania
cukier 0.5 szklanki
cukier puder 5 łyżek
jabłka prażone litrowy słoik
maliny świeże 0.5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z malinową pianką

Z żółtek jaj,mąki, margaryny, proszku do pieczenia i pół szklanki cukru zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części,jedną większą i drugą troszkę mniejszą. Większą wałkujemy i wykładamy nią natłuszczoną formę,mniejszą wkładamy do zamrażarki. Rozwałkowane ciasto nakłuwamy widelcem. Wykładamy prażone jabłka ze słoika na ciasto. Białka ubijamy na sztywno z pięcioma łyżkami cukru pudru i dodajemy zmiksowane maliny z mąką ziemniaczaną. Mieszamy delikatnie. Wykładamy na jabłka. Ścieramy drugą mniejszą część ciasta i pieczemy w 180 stopniach przez ok 45minut.
Polecam,pycha;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 19.11.2012 12:53
jadłem jakiś tydzień temu - przyznam, że wole klasycznie bez pianki ... za to z lodami i sosami!
RenataZ-et 29.10.2012 14:48
wygląda apetycznie
malaczarna23 17.10.2012 11:34
moje ulubione ciasto
Kas2 07.10.2012 23:09
wygląda wyśmienicie!
tomek18 06.10.2012 10:05
pycha
cris04 03.10.2012 22:49
Uwielbiam szarlotki!
jolanta19 03.10.2012 19:40
super
Monika-twin 03.10.2012 18:55
pycha
Marta1986 03.10.2012 18:12
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak