Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka malinowa na bialkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 400 g
białko 4-5 szt.
cukier puder 1/2 szkl.
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka malinowa na bialkach

Cytrynę wyszorować, sparzyć, osuszyć i otrzeć skórkę oraz wycisnąć sok.
Białka zasypać cukrem pudrem, dodać skórkę z cytryny i lekko podbić.
Dołożyć maliny i chwilę ubijać, aż powstanie lekka pianka - wtedy dodać sok z cytryny i ubijać dalej, aż do uzyskania puszystego deseru.
Pianką napełnić pucharki i wstawić na 30 minut do zamrażarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak