Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ogórków i fasolki szparagowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
żółta fasolka szparagowa 2 kg
cebua 1 kg
ole 0,5 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
koncentrat pomidorow 2 słoiczki
sól 4 łyżki
cukier 2 szklanki
pieprz mielony 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ogórków i fasolki szparagowej

1.Ogórki umyc,osuszyć ,obrać i pokroić w talarki,cebule w piórka i
wkładamy do miski.

2.Fasolkę myjemy kroimy na pół i gotujemy w osolonej wodzie ok 20
min.Odcedzamy na sitko i studzimy.Dodajemy do ogórków i cebuli.

3.Przygotowujemy zalewę(nie gotujemy):olej mieszamy z octem,koncentratem
pomidorowym,solą,cukrem i pieprzem.Dokładnie mieszamy i wlewamy do
ogórków.Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak