Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/4 op
parówki 1 szt
ser żółty 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście inaczej

Kroki postępowania

1
Z ciasta francuskiego wykrawamy kawałki takie, aby dało się w nie zawinąć parówkę (ciasta nie powinno być za dużo). Ciasto smarujemy ketchupem (zostawiamy czyste brzegi), na to układamy 2 plasterki sera i kładziemy parówkę. Składamy na pół i sklejamy brzegi (wychodzi coś podobnego do dużego pieroga).
Krok 1 - parówki w cieście inaczej foto
2
Całość kroimy (kroimy od strony parówki, nie od strony zlepiania) w plastry (ok. 2 cm) i odwijamy plasterki układając je jak na zdjęciu.
Krok 2 - parówki w cieście inaczej foto
3
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 15 min (do zrumienienia się ciasta) w temp. 170 st. Gdy ciasto będzie lekko rumiane posypujemy drobno pokrojonym (lub startym) serem i zapiekamy jeszce ok 5 min (aż ser się rozpuści i lekko zarumieni). Podajemy na ciepło.
Krok 3 - parówki w cieście inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 06.10.2012 10:31
ale to fajne!! ;))
mariel78 29.09.2012 22:15
smaczne
staropolanka5 11.09.2012 23:35
tanio i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak