Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy kokosowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder 25 dag
wiórki kokosow 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy kokosowe

Białka zmieszać z sokiem z cytryny i ubić na sztywną pianę , dodając stopniowo przesiany cukier puder i waniliowy. Ubijanie powinno trwać 15min. aby piana była gęsta i lśniąca. Wsypać wiórki i wymieszać.
Na blachę wyłożoną pergaminem nałożyć łyżeczką bezy, zachowując odstępy po 3 cm.
Suszyć w temp. 150 stopni przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Posypać kolorowymi wiórkami.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.09.2012 15:11
pyyyycha;)
Laila2786 17.09.2012 14:44
mniam
babajaga1969 17.09.2012 14:41
wyobrażam sobie ich smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak