Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt, który zawsze się udaje

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka krupczatka 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
woda zimna 6 łyżek
ocet 10 % 1 łyżka
proszek do pieczenia 4,5 łyżeczki
cukier kryształ 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt, który zawsze się udaje

6 białek ubić z cukrem, dodać ocet. Potem dodać żółtka wymieszane z wodą. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.Wszystko wymieszać i przelać do blaszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak