Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z czarną porzeczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1
sól 1 szczypta
mleko 600 ml
woda 200 ml
mąka pszenna 3 szklanki
porzeczki czarne
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z czarną porzeczką

Używamy twarogu o smaku waniliowym. Do dużej miski wlewamy wodę oraz mleko. Wbijamy jajka. Wsypujemy cukier zwykły, waniliowy oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Podczas mieszania wsypuję mąkę oraz proszek do pieczenia. Przygotowane ciasto smażymy na patelni na kropli oleju. Usmażone placki smarujemy twarożkiem. Kładziemy po kilka porzeczek czarnych i naleśniki zwijamy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 22.12.2012 11:04
ale smakowicie wyglądają ...
Brenia 11.09.2012 00:58
ale nabrałam na nie ochoty, pycha
rosik93 10.09.2012 23:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak