Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone ziemniaczki z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
fasolka szparagowa 1 garść
szczypiorek
Pieprz biały mielony Prymat
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone ziemniaczki z tuńczykiem

Fasolkę myjemy przebieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy i gotujemy ,ale nie do miękkości . Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy w plasterki . Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na oleju ale małej ilości podsmażamy plasterki ziemniaków. Gdy robią się złote dodajemy pokrojona cebulkę ,mieszamy i dalej smażymy .Dodajmy ugotowaną fasolkę . Gdy warzywa są podsmażone dodajemy lekko odsączonego tuńczyka . Doprawiamy pieprzem i sola do smaku . Dodajemy posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 10.09.2012 19:04
ja też nie jadłam
angelika14 10.09.2012 09:35
super, jeszcze nie jadłam z tuńczykiem ale na pewno spróbuję
iwa643 10.09.2012 08:24
polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak