Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula biała 1 szt
bułka 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
olej do smaku
woda wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: mielone

Cebulę drobno posiekać i zeszklić . Bułkę zamoczyć we wodzie i odcisnąć. Mięso umyć, włożyć do miski. Następnie dodać zeszkloną cebulę, jajko, bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 03.06.2013 17:24
super uwielbiam :)
barbara11561 14.11.2012 15:19
niezastąpione,szybkie i smaczne:)
Bernadeta1 09.09.2012 12:25
tradycyjne a zawsze smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak