Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w ziołach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 6
mleko 1 szklanka
cebula 2
pieprz 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyzeczki
tymianek 0,5 łyzeczki
majeranek 0,5 łyzeczki
rozmaryn 0,5 łyzeczki
olej 5 łyżek
ocet 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w ziołach

Płaty śledziowe wymoczyć w mleku. Pokroic na małe kawałki. Cebulę pokroic w małą kosteczkę. Pieprz- najlepiej świeżo zmielony wymieszać z reszta przypraw- majerankiem, tymiankiem, rozmarynem i bazylią. Mieszanka przypraw posypac śledzie. Jeśli układaliśmy warstwowo w wąskim naczyniu to posypywac każdą warstwę. Na koncu zalac olejem wymieszanym z octem. Odstawić na kilka godzin, aby sledzie przeszły zapachem ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 28.08.2012 13:28
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak