Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy zawrót głowy- deser

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuk
galaretka truskawkowa 1 sztuk
śmietanka kremowa 0,5 litr
orzechy posiekane 0,5 szklanka
kakao 2 łyżeczka
maliny świeże 1 szklanka
fix do śmietany 1 opakowanie
cukier puder 1/4 szklanka
herbatniki 2 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy zawrót głowy- deser

Kroki postępowania

1
Galaretki- każdą z osobną rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu i przelać do płaskich miseczek, ostudzić pozostawić do stężenia, pokroić w kostkę lub w dowolne kształty.
Krok 1 - Kolorowy zawrót głowy- deser foto
2
Pokrojone galaretki porcjować do szklanych szklanek lub pokali, w moim przypadku do koniakówek.
Krok 2 - Kolorowy zawrót głowy- deser foto
3
Schłodzić śmietankę i ubić ją na sztywno w śmietanfixem i cukrem pudrem. Podzielić śmietankę na połowę, do jednej połowy dodać kakao i wymieszać, masę kakaową nałożyć na galaretki , pokruszyć herbatniki i posypać masę. Włożyć maliny. Na wierzch masę białą z ubitej śmietany. Wyłożyć ponownie maliny i posypać całość pokruszonymi orzechami włoskimi. Można ozdobić listkami mięty.
Krok 3 - Kolorowy zawrót głowy- deser foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 24.08.2012 19:28
PYYYYCHOTA!!!!
parysek10 24.08.2012 13:27
pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak