Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń po bawarsku
Kroki postępowania
Do naczynia żaroodpornego wlewamy piwo. Wkładamy szynkę, skórą do dołu, i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.
Pieczemy w 180 stopniach przez kolejną godzinę.
szynka wieprzowa ze skórą | 1 i 1/2 kg |
marchewki | 4 sztuki |
pietruszka | 2 sztuki |
cebula biała | 2 sztuki |
czosnek | 3 ząbki |
płynny miód | 3 łyżki |
Goździki całe Prymat | 1 łyżka |
marynata | |
Musztarda francuska Prymat | 3 łyżki |
sól | 1 łyżeczka |
pieprz | 1 łyżeczka |
czosnek | 1 ząbek |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
piwo jasne | 330 ml |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 ziarenka |
cebula czerwona | 1 sztuka |
Kminek mielony Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: