Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka pachnąca wanilią
Kroki postępowania
Następnie z podanych składników zrobić kruszonkę, dodają jeśli taka potrzeba więcej mąki żeby kruszonka nie była zbyt mokra.
Ciasto: | |
mąka | 1,5 szklanki |
masło | 12 dag |
cukier | 1/3 szklanki |
jajko | 1 szt |
kruszonka | |
mąka | 1,5 szklanki |
masło | 10 dag |
cukier | 2/3 szklanki |
jajko | 1 szt |
jabłka | 6 szt |
laska wanilii | |
cukier | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
Masa budyniowa: | |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
mleko | 2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: